Selecteer een pagina

Biografie

Alexander Broussard

Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze internationale pianobars en doorloopt tot en met de het begeleiden van grootste namen uit de Nederlandse theaterwereld is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.
Zijn carrière begint al op zeer vroege leeftijd wanneer Alexander op zijn dertiende al als frontman van een lokale Rock and Roll band in cultuurhuizen, jeugdcentra, op schoolconcerten en op braderieën in korte tijd naam maakt in het Noord Limburgse Venlo.

Op zijn 16e verhuist Alexander naar Amsterdam waar hij vrijwel meteen als huispianist van het prestigieuze Victoria Hotel in dienst wordt genomen. Op zijn twee vrije dagen speelt Alexander dan afwisselend in het Wiener Café en in Grabnd Café L’Opera op het Rembrandtplein.

Het talent gaat niet onopgemerkt en binnen een jaar staat impresariaat John Wardell voor de deur om Alexander bij zijn stal in te lijven. Vanaf dat moment toert Alexander onafgebroken langs de meest gerenommeerde hotels en horecagelegenheden. Steeds met maandcontracten, over heel Europa. Totdat hij op zijn 18e een maandcontract in een nieuwe pianobar in Utrecht krijgt en daar Rudy Bonetti ontmoet.

De zanger-gitarist-entertainer Rudy en Alexander hebben meteen een muzikale en vriendschappelijke klik en Alexander besluit om het Impresariaat te verlaten om samen met Rudy het fenomeen Bonetti Music op te richten. Aanvankelijk als duo, spelen ze op alle mogelijke lokaties: van vakantieparken tot strandtenten, van bruiloften tot horecagelegenheden, van dorpsfeesten tot recepties.

Het duo loopt dusdanig goed dat het wordt uitgebreid. Aanvankelijk naar een trio (met Marcello Briganti) , daarna naar kwartet en het eindigt als 7-mans formatie. Maar na 11 jaar begint voor Alexander de uitdaging ietwat op te drogen en hij besluit de band te verlaten. Rudy runt vanaf dat moment de act, breidt die uit met twee zangeressen en blijft stevig in het circuit gezadeld, waarbij de vriendschap tussen Rudy en Alexander natuurlijk blijft.
Alexander valt vanaf dat moment als free-lancer nog wel regelmatig in bij onder anderen Bonetti-Music, maar concentreert zich voornamelijk op eigen werk, door te focussen op bands met origineel materiaal, zoals Rockfour, The Next, Sound in Gear (met o.a. Freek Voolkers) en PLANE!. Daarnaast schrijft Alexander de muziek voor vijf musicals voor de musicalvereniging Mengelmoes uit Amersfoort, onder regie van Ilona Boekenoogen.
Omdat eigen composities geen financiele vetpot leveren, runt Alexander het vertaalbureau Avanti Tolk- en Vertaalservice dat zich voornamelijk op de zakelijke en juridische markt richt.

Maar na 8 jaar is het wel duidelijk: Alexander moet gewoon fulltime muziek maken.

Hij beslist dat dan ook te gaan doen en verlaat het vertaalbureau om terug te keren naar het entertainment circuit. Aanvankelijk in horecagelegenheden, veelkal sammen met oud-collega Rudy Bonetti. Bijvoorbeeld in het Italiaans La Galleria en het exotische Top Kapi alwaar Alexander zijn repertoire flink uitbreid met Italiaans, Turks, Arabisch, Perzisch en Hebreeuws repertoire.
Dan maakt hij zijn overstap naar de ‘high energy piano bar’ Crazy Pianos in Scheveningen, waar hij ruim twee jaar zal werken als een van de headliners. Naast de Crazy Piano’s wordt Alexander steeds vaker ingehuurd voor andere [pianoshows, zoals Spotlight Pianos, Hot Pianos, Red Pianos, Pinno & Co, Great Pianos en Piano Jam. Bij een optreden met dat laatste concept ontmoet Alexander drummer Dennis van Hoorn.

Alexander en Dennis klikken meteen en het toeval wil dat Dennis op dat moment nét een band aan het samenstellen is voor cabaretier Najib Amhali. Alexander dooet op verzoek van Dennis auditie en wordt meteen aangenomen als toetsenist/bassist/backing vocalist.

Hij zal vervolgens gedurende 7 jaar drie uitgebreide toernees met Najib spelen, langs de meest prestigieuze theaters (Carré, Nieuwe Luxor, Martini Plaza enzovoort) met als hoogtepunt een serie voorstellingen in de Ziggo Dome.

Najib heeft inmiddels weer twee programma’s gemaakt als solist, maar de samenwerking duurt ook buiten het theater voort. Zo heeft Alexander de muzikale leiding gekregen van Najib over het spektakel “Gabbers” in de Ziggo Dome, heeft de band de hele serie uitzendingen “Comedy Factory” voorzien van tunes en themaatjes en is er een album gemaakt met eigen liedjes samen met Najib. Er worden op dit moment voorbereidingen getroffen voor een jubileum show in de theaters met band en Alexander is gevraagd om filmmuziek te schrijven voor de volgende film van Najib.

Na de toernees met Najib keerde Alexander terug naar het entertainment circuit maar begon tegelijkertijd achter de schermen met het opzetten van eigen voorstellingen. Na een succesvolle periode met “Mr. Mephisto’s Spectacular Piano Show” (Een groot spektakel met dansers, acrobaten, live band, dansers, jongleurs, vuurspuwers) schakelde Alexander over op meer muziek-gefoicuste voorstellingen.

Hij begon The Billy Joel Experience, waarmee hij binnen no-time een impresariaat en dus een theatertoer binnen sleepte. Inmiddels is de derde theatertour voor The Billy Joel Experience bevestigd en heeft de band vijf maal op nationale televisie haar kunsten mogen vertonen met als hoogtepunt de deelname aan “The Tribute: Battle of the Bands” op SBS6 in januari 2022.

The Billy Joel Experience behaalde daar een finaleplaats wat hun een optreden opleverde in een uitverkochte Ziggo Dome in mei 2022.

Naast The Billy Joel Experience heft Alexander de voorstellingenreeks “The Story Of” voor theater gemaakt waarmee hij door heel Nederland toerde met steeds een andere gast en een annder onderwerp. Zo werkte hij met Rias Baarda die David Bowie’s stemm voor zijn rekening nam, met Jannekke Meessen die Barbra Streisand interpreteerde, met Ger Savelkoul die Prince liedjes vertolkte, met RobbertHenk Reijenga die JJohnny Cash ten gehore bracht en met Johnny E. die Elvis Presley’s repertoire vocaal aanging.
Met die laatste is Alexander een volgend project ingestapt. “Aloha From Hawaii: 50yth anniversary celebration”. Tijdens deze voorstelling die in 23/24 zal gaan draaien spelt een 13-koppige band het volledige legendarische concert en licht Alexander het als toetsennist en backing vocalist uitgebreid toe.

Naast The Billy Joel Experience en Aloha From Hawaii, is Alexander in juli 2022 ook begonnen met het spelen van een programma met uitsluitend Italiaanse muziek: “Le Canzoni Italiane” waarin hij Italiaanse popmuziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 ten gehore brengt. Hij werkt daarbij samen met zangeres Arienne Groenewoud. Ook deze voorstelling zal vanaf 23/24 in het theater te zien zijn.

biografie alexander broussard